В Шабла се строи пазар за риба на стойност 189 хил.лева



11/03/15 
В Шабла бе направена първа копка по разширяване на местния общински пазар. Проектът предвижда към съществуващия търговски модул за продажба на плодове и зеленчуци да бъде създаден специализиран сектор, където да се предлагат рибни продукти. Ресторант, магазин за рибарски принадлежности и други два магазина за прясна риба и аквакултури ще бъдат изградени в рамките на пет месеца, какъвто е срокът за завършване на строителните работи.

На територията на общината това ще бъде единственият функциониращ пазар за риба, риболовни принадлежности и лед. Всеки един от секторите ще бъде оборудван според изискванията за качественото съхранение на рибните продукти, но освен за съхранение се предвижда и продажба на лед на рибарите за същите нужди.

Проектът, по който се извършват строителните дейности, е на стойност 189 хил.лева и се осъществява с безвъзмездна финансова помощ по Местната стратегия за развитие на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) Шабла-Каварна-Балчик по мярка "Развитие на рибарските области“ от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“.

На първата копка присъстваха кметския екип на общината, собственикът на строителната фирма-изпълнител „Поли Йорд“ ЕООД Йордан Йорданов, управителят на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик Нелко Йорданов и граждани.
Кметът проф. Райна Бърдарева изрази задоволство, че втората част на пазара най-сетне започва да се гради и изля менче вода пред строителите, за да е спорна работата им.


Източник: dariknews.bg

Няма коментари: